• De alom bekende "file share" of "gedeelde folder" is in vele bedrijven nog het kloppend hart om te werken met uw documenten. Hoewel de nieuwste server producten al veel nieuwe functies bevatten is het opzetten, configureren & gebruiken van een "file share" nog vrij omslachtig.

  Daar kan Anvar IT verandering in brengen, dit door gebruik te maken van technieken zoals OwnCloud, Sharepoint, Groupware en dergelijke. Deze producten geven uw werknemers de mogelijkheid om gemakkelijk bestanden met elkaar te delen, door te sturen naar externe partijen als ook een versie beheer in het geval dat een document verloren gaat of verkeerd is opgeslaan.

  Naast het gebruik van dergelijke oplossing is ook back-up een belangrijk onderdeel in een IT infrastructuur. Uw documenten bevatten veel informatie die u liever niet verloren ziet gaan en waar uw bedrijf afhankelijk van is.

  Anvar IT maakt een analyse van uw huidige "file share" en de data op uw verschillende werkstations. Aan de hand van die data en uw input wordt er een voorstel opgemaakt om document beheer te optimaliseren. Hiernaast beslaat de analyse ook een voorstel om uw gegevens correct te beschermen aan de hand van een back-up op meerdere locaties.

  Indien de analyse aanduidt dat de aankoop van hardware vereist is dan vraagt Anvar IT naar gelang uw budget ettelijke offertes aan bij verschillende IT leveranciers die we nadien met u bespreken.

 • Gedeelde Documenten

  Mobiele toestellen komen meer en meer voor in het bedrijfsleven. Dit levert de mogelijkheid om van op elk soort toestel uw documenten te raadplegen maar hiervoor moet uw bedrijf wel beschikken over een centraal systeem om uw documenten te beheren.
  Dergelijke systemen zijn OwnCloud, Sharepoint, Groupware, Amazon S3, ...

 • Back-up

  Veel bedrijven besparen op back-up, zolang een back-up niet nodig is kost deze enkel maar geld. Maar indien u niet beschikt over een back-up en u verliest uw gegevens door brand, gefaald systeem of diefstal dan loopt het kostenplaatje veel hoger op dan een degelijke back-up oplossing. Een correcte back-up oplossing zorgt ervoor dat u zeker bent dat uw gegevens beschermt zijn mocht zich er een probleem voordoen.

 • Versiebeheer

  De standaard gedeelde folder of file share bied uw medewerkers de mogelijkheid niet om terug te keren naar een vorige versie of om een bestand terug te halen nadat dit verwijderd is. Hiervoor moet u een recovery uitvoeren van uit een eerder gemaakte back-up en dit wordt meestal uitgevoerd door uw IT leverancier die hiervoor ook de nodige kosten zal aanrekenen.
  De nieuwste technieken zoals OwnCloud, Sharepoint, Synology NAS geven u en uw medewerkers de mogelijkheid om zelf een bestand terug te plaatsen zonder de tussenkomst van uw IT leverancier.